Zwembegeleiding

Speciaal programma Zwembegeleiding

Heeft uw kind moeite om voldoende mee te komen tijdens de zwemles. Zoals het motorisch ontwikkelingsniveau, coördinatie, spierkracht, concentratie of angst voor water. Hierbij biedt de kinderfysiotherapeut extra ondersteuning. Fysiotherapie Andel en AquaAltena zijn een uniek samenwerkingsverband gestart. Het doel van deze samenwerking is het voorkomen van langdurige zwemlessen en behouden van zwemplezier bij kinderen.

Kinderen kunnen om verschillende redenen moeite hebben om voldoende mee te komen met het zwemonderwijs. Zoals het motorisch ontwikkelingsniveau, coördinatie, spierkracht, concentratie of angst voor water. Hierbij kan de kinderfysiotherapeut extra ondersteuning bieden.

Wanneer de zwemdocent vragen heeft over een kind in de groep kan de kinderfysiotherapeut op verzoek mee kijken tijdens de zwemles van uw kind. Hieruit volgt een diagnose welk gedeelte van de motoriek ondersteuning nodig heeft. Dit kan soms toegepast worden door zijn/haar eigen zwemdocent of het advies kan zijn om kinderfysiotherapie in te zetten.

Behandelend therapeut
Elianne Versluis