NORDIC WALKING

Ook in het nieuwe jaar lopen we lekker door met de cursus Nordic Walking.

Voor wie:  Beginner (oud en jong)
Volgende wandel datum:  woensdag, 04-01-2017
Verzamelen: Slot Loevestein, Schouwendijk, 5307 Poederoijen, Nederland
Kosten hiervoor zijn:
5 euro per keer
55 euro per kwartaal
Cursusdata zijn: Elke maandag en woensdag.

Aanmelden via:

Telefoon: 0183 – 441681
Email: fysioandel@zonnet.nl

Wat is Nordic Walking?

  • Meer bewegen op een andere en leukere manier
  • Een boost voor uw conditie en uw gezondheid op een veilige en verantwoorde manier
  • Bij last van uw longen, benen of hart

Achtergronden van Nordic Walking

Twee oervormen kunnen gevonden worden voor Nordic Walking.
In de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen van stokken en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig herkend.
Een andere voorloper van het Nordic Walking moet gezocht worden in de zomertrainingen van Finse langlaufers. Sinds het begin van de 20e eeuw gebruiken zij hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam, welke zo belangrijk is tijdens het langlaufen, ook in de zomer te ontwikkelen.

Nordic walking en wetenschap

Wetenschappelijk Onderzoek die de invloed van Nordic Walking op de gezondheid testte hebben positieve resultaten gepubliceerd voor mensen met:

  • Parkinson (Zie: Baatile et al. 2000)
  • Etalage benen (Zie: Collins et al. 2003)
  • Hart en long klachten (Zie: Aigner et al. 2004)
  • Hogere leeftijd en Conditionele beperkingen (Zie: Parkatti et al. 2002)

Nordic Walking: logisch verlengstuk van wandelen

Is het moeilijk om de techniek te leren? Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar voor echt leren Nordic Walken, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect, is wel degelijk les nodig! Fysiotherapie Andel bied u een gecertificeerde instructeur die u in 6-8 lessen de correcte Nordic Walking techniek aan te leert. Hierbij wordt rekening gehouden met uw fysieke gesteldheid zodat er ook verantwoordt getraind kan worden bij patientengroepen zoals hartpatiënten, diabetes mellitus, artrose, reuma, fibromyalgie en COPD.
Hierbij is er de mogelijkheid om na de 6-8 technieklessen voort te zetten in een gezamenlijk loopgroepje waarbij we samen 1 keer per week wandelroutes doorlopen conform de conditie.

Kennismakingsles

Wilt u individueel of als groep kennis maken met Nordic Walking, dan kunt u altijd een kennismakingsles of introductieles volgen bij fysiotherapie Andel. Tijdens de Nordic Walkingtocht onder leiding van een instructeur kunt u zelf ervaren wat het is om met stokken te wandelen. Ook krijgt u informatie over deze sport en over de materialen. Als u het leuk vindt, kunt u daarna besluiten om de Nordic Walking techniek echt te leren door een cursus te volgen. Maak familie, vrienden en kennissen enthousiast en kom Nordic Walken!