Cursussen

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]

Algemeen

[/vc_column_text][vc_column_text]

Vijf redenen om te investeren in scholing personeel

Scholing kost tijd en geld. Een reden voor veel kleinere ondernemers om hier niet in te investeren. Het gaat toch allemaal prima zo? In dit artikel vijf redenen om wél geld uit te geven aan de opleiding/cursus van je personeel.

Scholing maakt je bedrijf beter

Beter opgeleid personeel maakt minder fouten, zorgt voor een beter product en betere dienstverlening. Dit straalt weer af op jouw bedrijf. Klanten merken dat je werknemers meer kunnen dan bij vergelijkbare bedrijven en komen terug.

Scholing houdt je scherp

Blijf de concurrentie voor door altijd mee te gaan met de nieuwste, technologische ontwikkelingen en je personeel op te leiden in de nieuwste mogelijkheden. Door internationalisering, technologische vooruitgang en strengere eisen op het gebied van bijvoorbeeld milieu of arbowetgeving verandert de omgeving van je bedrijf voortdurend. Door je werknemers regelmatig cursussen te laten volgen, voorkom je dat je achterloopt en houd je je bedrijf up-to-date.

Scholing verhoogt de productiviteit

Uit onderzoek van Panteia blijkt dat als mkb-bedrijven 1 procent meer personeel naar opleidingen sturen, de arbeidsproductivieit met 2,3 procent toeneemt. Goed opgeleid personeel krijgt meer af in dezelfde tijd en meldt zich bovendien minder vaak ziek.

Scholing zorgt dat personeel bij je blijft

Door cursussen en opleidingen te volgen, wordt je personeel gemotiveerder. Dat zorgt ervoor dat zij zich minder vaak ziekmelden en langer bij je bedrijf blijven. Door werknemers de mogelijkheid te geven hun kennis te vergroten en te groeien binnen je bedrijf, houd je hen gemotiveerd en houd je kennis en ervaring binnen. Ben je bang dat je werknemers na hun dure cursus opstappen? Je kunt vooraf een contract opstellen dat zij (een deel van) het cursusgeld moeten terugbetalen als zij een andere baan nemen. Meestal gaat dit met een glijdende schaal: hoe langer iemand na de opleiding nog blijft, des te minder hij of zij terugbetaalt.

Scholing van personeel is goed voor je imago

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) is ondernemen met oog voor mens, milieu en winst. Ook zorgen voor je personeel valt onder mvo en dat mag je best laten zien. Vertel op sociale media over de opleidingen die je werknemers hebben gedaan. Dan weten je klanten meteen dat jouw medewerkers op de hoogte zijn en zien zij dat jij een goede werkgever bent.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]